We delen graag wat leuke tips met je wat je kunt doen in Schalkwijk en omgeving. En vraag gerust tijdens je bezoek aan Barista de Dominee nog meer tips. We vertellen je het graag. 
 

1. Fort Honswijk

Het grootste torenfort van de waterlinie. Vanaf het fort heb je prachtig uitzicht op de Lek en de uiterwaarden. Veel mooie uitgestrekte natuur . De toren van fort Honswijk (gebouwd tussen 1841 en 1848) is de oudste en grootste van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en is van een bijzondere architectonische schoonheid. Fort Honswijk moest de vijand de doortocht over de Lekdijk verhinderen en om in samenwerking met het aan de andere zijde van de rivier gelegen Fort Everdingen de Lek af te grendelen. 


2. Honswijkerplas

De Honswijkerplas is een mooie en grote zwemplas in de uiterwaarden van de rivier De Lek nabij Tull en ’t Waal. Het gebied grenst aan het overrecreatiegebied ‘t Waal. 

Je kunt een hele dag doorbrengen in en rondom de Honswijkerplas doordat je er heerlijk kunt zwemmen. Verder is er een speelweide met verschillende speeltoestellen en zijn er picknickweides. Er zijn ruime zandstranden en grasoevers om te kunnen zonnen en te luieren en er is een boomweide. Er zijn enkele steigers aanwezig om een hengel uit te werpen.

 3. Het verdronken bos Schalkwijk

 Het Verdronken Bos in Schalkwijk. Eerder was dit een bos. Nu is het een plaats voor overtollig water. De bomen die hier stonden konden niet overleven bij hoog water. Het gevolg is dat er allemaal stukken boom in het water staan, waar je over een vlonder tussendoor kunt lopen. 

Als je met de fiets komt, kun je deze neerzetten bij het Verdronken bos. Kom je met de auto, dan rijd je naar de Kaaidijk in Schalkwijk. Daar bevindt zich tegenover een wit bruggetje een kleine parkeerplaats. Om bij het Verdronken bos te komen loop je verder over de rustige weg en steek je het water over bij het volgende witte bruggetje. 

Aangekomen bij het Verdronken bos kun je een mooie wandeling maken rondom het Verdronken Bos. Het is ook onderdeel van het klompenpad Vulcoppad. Deze is te volgen aan de hand van de paaltjes.

 


4. Kids klompenpad onderwaterpad 2,5 of 7 km

Tijdens deze ontdekkingstocht ben jij de Waterbaas. Dit Klompenpad gaat door het gebied van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Deze linie is een verdedigingswerk van 85 kilometer lang waarbij vroeger het land onder water gezet kon worden. Blijf jij het water de baas? Veel succes en plezier! Klik hier voor uitgebriede informatie over het klompenpad 

 


5. High Tea bij Barista de Dominee

Barista de Dominee is een koffiebar, met natuurlijk koffie maar ook overheerlijke taartjes en leuke cadeautjes. Achter de bar tref je Duurt, die Barista is en ook nog eens dominee (vandaar de naam 'Barista de Dominee'. Geopend op zaterdagen en speciale dagen. Kom langs om uit te rusten na een dag vol avonturen. Of reserveer een heerlijke high tea voor 2. Duurt voorziet je graag van goede tips over de omgeving en zet graag de heerlijkste koffie voor je. 

 


 

© 2021 - 2024 Barista de Dominee | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel