Welke koffie-vader heb of ben jij?

Met Vaderdag in aantocht is het weer zoeken naar dat éne originele cadeautje. De Dominee put uit zijn eigen ervaring om voor iedere vader een goed advies te geven. 

We onderscheiden 4 soorten vaders, wanneer het om koffie gaat; de Enthousiaste Espresso vader, de Filter Fan vader, de Gadget Gekke vader en Gemakkelijke Genieter. Herken jij je vader of jezelf? Laat je dan gericht voorlichten over hoe jouw koffie-ervaring nog meer verrijkt kan worden. 

En wil je meer over koffie ontdekken, eens zelf aan de knoppen draaien van de grote espressomachine of de verschillen in koffies eens echt leren onderscheiden?  Boek dan de Barista-workshop van De Dominee! 

Enthousiaste Espresso vader

Deze vader gaat vol voor de smaak. Hij houdt van zijn espresso sterk en strak. Je vindt hem elke ochtend met het weegschaaltje in de ene hand en de andere hand aan de molen, terwijl hij de perfecte extractietijd berekent. Hij praat over crema alsof het goud is, en zijn espresso machine is zijn meest gekoesterde bezit. "Geen suiker, geen melk – alleen pure, onversneden koffiepret”.

Koffie:
Een unieke, gewassen koffie uit Brazilië is de van Giraffe Coffee.
een koffie met een opmerkelijke complexiteit en bessige aciditeit, wat naar voren komt in smaken als karamel, chocolade, peer en cassis. Deze handgeplukte koffie heeft met succes verschillende lokale kwaliteitswedstrijden gewonnen. Hier wordt de espresso-liefhebbende vader héél enthousiast van.

Koffiemachines:
Die espressomachine is waarschijnlijk al met zorg uitgekozen. Zo niet, dan is de Sage Barista Express een prachtige machine om perfecte espresso mee te zetten.
En met de zomer in aantocht, mag de Aeropress niet ontbreken! Daarmee maak je overal een heerlijke espresso in een (letterlijke) handomdraai.

Accessoires:
Tamper, WDT tool en een goed weegschaaltje van Rhino Gear
 

Filterkoffie Fan vader

Voor deze vader is koffiezetten een ritueel, bijna een zen-oefening. Gebiologeerd kan hij naar het water kijken dat langzaam in het filter van de V60 of de Chemex verdwijnt, om er als koffie uit te komen. Zijn ochtenden beginnen met het geluid van versgemalen bonen en het rustige druppelen van koffie door een filter. "Het leven is te kort voor slechte koffie," zegt hij, terwijl hij geniet van de complexe smaken van zijn zorgvuldig geselecteerde single-origin bonen.

Koffie:
De Ngugu-ini is een juicy, gewassen koffie die zich kenmerkt zich met bepalende smaken voor zijn herkomst met smaaktonen van tomaat, blauwe bes en vanille. De plantage die deze koffie voortbrengt, streeft naar een duurzaam productieproces wat zij bereiken door onder andere natuurlijke droging in de zon, hergebruik van water en sociale zekerheid voor de 1200 boeren die op de plantage werken. Er zit zorg in het gehele proces en dat is zo ongeveer het motto van de filterkoffie fan!

Koffiemachines:

Een machine is een groot woord; de filterkoffie fan heeft genoeg aan een filter, filterhouder en een kan. Maar variëren levert nieuwe, uniek ervaringen op met dezelfde koffie. Varieer eens met een Chemex, de V60 of een hoogwaardige drip coffee maker. 

Accessoires:
Koffiemolen, V60 set, papieren filters, en een ketel zoals bijvoorbeeld de Hario Kettle Drip. Een originele variatie? Ga dan voor de Origami dripper!

 

© 2021 - 2024 Barista de Dominee | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel