RESERVEER HIER JE TICKETS!

Zelf een espressomachine thuis?
Wij helpen je die te vinden

Barista Workshop van De Dominee

Wat begon met een familiefeestje is inmiddels een maandelijks terugkerende activiteit geworden; de Barista Workshop van De Dominee.  

Heb jij interesse om zelf onze Barista Workshop te volgen?  Reserveer dan hier jouw ticket(s) of klik voor meer informatie. Ook erg leuk om te doen met vriend(inn)en, familie of je collega's.

We kunnen ook een Private Barista Workshop organiseren, vanaf 8 personen. Interesse?  Neem dan even contact met ons op. 

 

Zelf thuis aan de slag als Barista?  Wij helpen je graag!

Het is natuurlijk geweldig om de wereld van koffie te ontdekken en vervolgens zelf achter de grote espresso-machine plaats te nemen, maar hoe word je nu een goede thuisbarista? 

In deze eerste blog delen we onze belangrijkste tips met je. Wil je snel naar de vergelijker? Klik dan hier.

1. Begin met kwaliteitsingrediënten

De basis van een geweldige kop koffie begint bij de kwaliteit van de ingrediënten. Kies altijd voor verse koffiebonen van hoge kwaliteit. Investeer in een goede koffiemolen om je bonen net voor gebruik te malen. Dit zorgt voor een intense en verse smaakervaring bij elke kop.

2. Ken je koffiebonen

Net zoals bij wijn, hebben koffiebonen verschillende smaakprofielen, afhankelijk van hun herkomst en branding. In de Barista workshop maken we kennis met de verschillen, waarbij altijd geldt dat persoonlijke smaken verschillen. Experimenteer met verschillende soorten bonen en ontdek welke het beste bij jouw smaakvoorkeuren passen. Probeer bijvoorbeeld een single-origin koffie voor een unieke smaakervaring of een blend voor een gebalanceerde smaak.

3. Perfecte maalgraad en waterverhouding

De maalgraad van je koffie heeft een grote impact op de smaak. Voor een espresso moet de maling fijn zijn, terwijl voor filterkoffie een grovere maling nodig is. Experimenteer met verschillende maalgraden om de perfecte balans te vinden. Daarnaast is de verhouding tussen koffie en water cruciaal. Een algemene richtlijn is een verhouding van 1:16 voor filterkoffie en 40 milliliter op 18 gram koffie voor een dubbele espresso.

4. Gebruik hoogwaardige koffieapparatuur

Investeer in hoogwaardige koffieapparatuur om het beste uit je koffie te halen. Een espressomachine van goede kwaliteit, zoals een halfautomatische machine of een pistonmachine, kan een wereld van verschil maken. Voor filterkoffie kun je kiezen voor een French press, Chemex of V60. Zorg ervoor dat je de apparatuur goed onderhoudt en regelmatig reinigt voor optimale prestaties. Welke espressomachine wij het beste vinden voor thuis? Zie onder deze blog. 

5. Experimenteer met verschillende zetmethoden

Er zijn talloze manieren om koffie te zetten, elk met zijn eigen unieke smaakprofiel. Experimenteer met verschillende zetmethoden, zoals espresso, filterkoffie, AeroPress, of cold brew. Elke methode heeft zijn eigen charme en biedt een unieke koffie-ervaring.

6. Serveer met liefde

Last but not least, vergeet niet om je heerlijke kop koffie te serveren met een dosis liefde en aandacht. Presentatie is belangrijk, dus investeer in mooie kopjes, een goed melkkannetje en serveer je koffie met een glimlach. Neem de tijd om te genieten van je koffie en deel het plezier met vrienden en familie.

Onze aanbevolen producten:

  • Koffiemolen: Baratza Encore Grinder
  • Melkkannetje ; superhandig voor het opschuimen van melk
  • Koffiebonen: wij werken al jaren met veel plezier samen met de specialty coffee-brander Giraffe Coffee uit Rotterdam. Uiteraard kan je hun bonen ook bij ons bestellen, we hebben altijd voorraad en kunnen het eventueel thuis laten bezorgen. 
  • Espressomachine: de Sage Barista Touch is een relatief betaalbare, zeer kwalitatieve espressomachine met zowel automatische als handmatige funties. Wil je de espressomachines van Sage vergelijken? Wij hebben het op een rijtje voor je gezet.    
  • Waterkoker: wij zijn fan van de kwalitatieve, hoogwaardige producten van Sage. De Sage The Soft heeft eveneens een prachtig design.

Met deze tips en aanbevolen producten kun je thuis de heerlijkste koffie zetten en genieten van een authentieke barista-ervaring. Al blijft dat kopje koffie met taart op woensdag en zaterdag bij De Dominee natuurlijk altijd een extra leuke ervaring :)

© 2021 - 2024 Barista de Dominee | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel