Wandelen in Schalkwijk


Wandelen in de omgeving van prachtig Schalkwijk

Ontdek het mooie buitengebied van Schalkwijk wandelend of op de fiets. Wandelen door weilanden, langs een lint van boerderijen en de forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Geniet van weidse uitzichten, de rust en ontdek de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Klompen aan, rugzak op en gaan. We delen twee mooie klompenpaden.

Klompenpad Lint- en Liniepad

Klompenpaden zijn wandelroutes die zoveel mogelijk over onverharde paden, boerenland en historische plekken lopen. Het Lint- en Liniepad loopt langs de forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Zoals Werk aan de Groeneweg. Een verdedigingssteling voor het verder gelegen Fort Honswijk. 

Klompenpad Vuylcop- Verdronken Bos

Het Vuylcop pad komt langs de Schalkwijkse Wetering langs het torentje van Vuylcop, en vervolgens langs het verdronken bos. Een uniek stukje natuur waar je over het water loopt over een nette steiger.  

Startpunt

TOP Eiland van Schalkwijk
Provincialeweg 1  
3998 JE Schalkwijk

Wandelpakket klompenpaden

Verzorgd onderweg? Loop vanaf de start een stukje verder naar links en daar vindt je op de zaterdagen en woensdagen Barista de Dominee. Start je wandeling met een lekkere koffie en biologisch taartje. Bij Barista de Dominee is een wandelkaart van de route aan te schaffen. Ook verzorgen wij een wandelpakket met een thermoskan specialty koffie, een haver of chocokoek, flesje water en een caramel-notenkoek voor 12,50 p.p

Eindpunt:
TOP Eiland van Schalkwijk
Provincialeweg 1  
3998 JE Schalkwijk

Informeer naar de mogelijkheden.


 

 

© 2021 - 2024 Barista de Dominee | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel